Bernard Van Orley VERSION NEERLANDOPHONE, Hoschilder van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije
EAN13
9782804707620
ISBN
978-2-8047-0762-0
Éditeur
Mardaga
Date de publication
Collection
BEAUX ARTS, LIT
Dimensions
23,9 x 32,8 x 3,2 cm
Poids
2017 g
Langue
français

Bernard Van Orley VERSION NEERLANDOPHONE

Hoschilder van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije

Mardaga

Beaux Arts, Lit

Trouvez les offres des librairies les plus proches :
ou
entrez le nom de votre ville

Offres

Bernard van Orley speelde een sleutelrol in het artistieke leven in Brussel en Zuid-Nederland in de eerste helft van de 16e eeuw. Hij was hofschilder van Margaretha van Oostenrijk en van Maria van Hongarije, ontwierp wandtapijten en glas-in-loodramen en stond aan het hoofd van een van de grootste ateliers van zijn tijd. Zijn kunst is diep verankerd in de Brusselse traditie en de ‘narratieve' stijl die haar eigen is, maar Van Orley wist ook eigentijdse invloeden - zoals Rafaël en Dürer - te verwerken tot een nieuw en invloedrijk idioom.
In de catalogus komen de verschillende gebieden van Van Orley's creatie aan bod (schilderwerk, wandtapijten, glas-in-loodramen) maar ook het milieu waarin hij evolueerde, met de nadruk op zijn activiteit als hofschilder.
De presentatie van al zijn gekende werken, zowel het corpus aanwezig op de tentoonstelling als de werken die niet konden reizen voor de gelegenheid, maken van deze catalogus een referentiemonografie gewijd aan de kunstenaar, tot nu toe ontbrekend in de uitgeverswereld.
S'identifier pour envoyer des commentaires.